FAQ

Onze Plantenkwekerij

Waar is jullie plantencentrum gelegen?

Onze kwekerij/plantencentrum is gelegen te Maaseik (BE).
Plantenkwekerij Sint-Jansberg
Sint-Jansberg 62a
B-3680 Maaseik

Wanneer is jullie plantencentrum geopend?

Voor de actuele openingsuren volgt u ons best op onze Facebookpagina, hier vindt u ook onze koopzondagen, open-tuin-weekenden,… terug. Onze normale openingsuren kan u ook steeds terugvinden op: https://www.plantenkwekerij-sintjansberg.be/onze-plantenkwekerij

Welke planten staan op voorraad in jullie plantencentrum?

Van Maart tot en met Juni staan er meer dan 200.000 voorradig op onze kwekerij. Gaande van eenjarige planten (Surfinia, Geranium, Petunia, Begonia,…) tot vaste planten (Vinca, Lavendel, Pennisetum,…).

Vanaf Juni hebben wij een aanbod van ongeveer 50.000 vast planten aangezien de periode van eenjarige planten verkoop dan op z’n einde komt.

Grootste assortiment in: Geraniums, Surfinia’s, Lavendel, Pennisetum, Begonia’s, Bacopa, Osteospermum, Stinkers, Verbena,…

Hoe kan er in het plantencentrum betaald worden?

In ons plantencentrum kan er betaalt worden met Bancontact of Cash.

Wie zijn jullie?

Plantenkwekerij Sint-Jansberg (Plantuna online) is een familiebedrijf dat al meer dan 75 jaar ervaring heeft in de plantensector. Al drie generaties lang kweken wij bloemen en planten van hoogwaardige kwaliteit. Onze specialiteit ligt voornamelijk bij de eenjarige planten en de vaste planten in Potje 9cm.

Kan ik ook bij jullie in het tuincentrum komen genieten en aankopen doen?

Jazeker, u bent van harte welkom op ons tuincentrum/onze kwekerij gedurende de openingsuren. (Let wel, deze verschillen per periode.) U kan op onze kwekerij rustig vertoeven tussen alle bloemen en planten en genieten van al het moois dat wij u te bieden hebben.

Betalingen

Wanneer dient er betaalt te worden?

Wanneer u online een bestelling plaatst dient deze direct online betaalt te worden.

Hoe kan ik betalen?

Dit kan met Bancontact.

Ik wil een kopie van mijn bestelling.

Deze kan u steeds terugvinden bij “mijn account”.

Eenjarige planten

Wat zijn eenjarige planten?

Eenjarige planten zijn, zoals de naam het zegt, planten die in normale omstandigheden één jaar leven in onze regio. De bloeiperiode van deze planten ligt voornamelijk tussen April en September. De planten sterven meestal rond November-December wanneer het begint te vriezen aan de grond.

Over welke eenjarige planten beschikken jullie op de kwekerij?

Wij hebben, als een van de enige in België, zowat alle eenjarige planten die u zich kan bedenken. Gaande van stekgoed Geraniums, Surfinia, Verbena tot zaaigoed zoals Tagetes, Begonia’s,… Daarnaast beschikken we over een heel groot assortiment eenjarige kuipplanten en groenteplanten.

Wanneer kan ik eenjarige planten bestellen?

De verkoop van eenjarige planten start rond half maart. Echter dient er dan nog een beetje opgelet te worden met vorst ‘s nachts. De beschikbaarheid van eenjarige planten loopt standaard af rond eind Juni.

Wanneer kan ik het beste eenjarige planten inplanten?

Het inplanten van eenjarige planten in potten en bakken die u binnen kunt halen of kunt afdekken kan reeds vanaf half Maart. Wanneer u wilt aanplanten in volle grond is het echter aangeraden om te wachten tot de vriesnachten zeker voorbij zijn.

Hoe lang bloeien eenjarige planten?

Bij voldoende verzorging en voeding bloeien de meeste eenjarige planten tot wel 6 maanden lang. Indien u niet bekend bent met het verzorgen van eenjarige planten nodigen wij u graag uit om een kijkje te komen nemen op ons plantencentrum. Onze medewerkers kunnen u op weg helpen met de juiste tips & tricks. Niet in de gelegenheid om tot ons plantencentrum te komen? Tips mogen ook altijd gevraagd worden via: info@plantenkwekerij-sintjansberg.be.

Hoe verzorg ik best mijn eenjarige planten?

Eenjarige planten aanplanten is een kunst. Niet alle planten hebben dezelfde verzorging nodig. Zo is er een verschil qua potgrond, voeding, gietbeurten en standplaats. Wanneer deze 4 mooi op elkaar zijn afgestemd kunt u optimaal genieten van uw eenjarige planten. Wij zetten de voornaamste even voor u op een rij.

Stekgoed zoals geraniums, surfinia’s & verbena: Kleipotgrond – Voeding ROOD – Wekelijks 3x water geven – Zon of halfzon

Zaaigoed zoals begonia’s en tagetes: Standaard potgrond – Voeding wit + rood – Wekelijks 1 à 2x water geven – zon of halfzon

Waar moet ik zeker op letten als ik mijn eenjarige planten in bloempotten of bakken ga planten?

Wanneer u kiest om de plantjes in bakken of potten te planten is het uiteraard zeer belangrijk om te kijken op welke staanplaats deze komen te staan en welke potgrond u dient te gebruiken. Daarnaast is het zéér belangrijk om de potten en bakken te voorzien van gaatjes aan de onderkant zodat het overbodige water weg kan, zo voorkomt u dat de wortels van uw planten gaan rotten en afsterven.

Waar moet ik zeker op letten als ik mijn eenjarige planten in de volle grond wil planten?

Wanneer u er voor kiest om de plantjes in volle grond te planten is het net zoals bij de potten en bakken belangrijk om naar de staanplaats en grond te kijken, al kunnen de meeste planten gewoon in de algemene volle grond van uw tuin voldoende groeien en bloeien. Wanneer u bovenstaande hebt bekeken en dit in orde is, is het nog even belangrijk het weerbericht te raadplegen, zorg er zeker voor dat het niet meer gaat vriezen nadat u uw planten in de grond hebt gezet. Wanneer het zou vriezen en da planten worden niet afgedekt kan het zijn dat deze afsterven door vorst.

Welke potgrond is het meest geschikt voor mijn eenjarige planten?

Bij eenjarige werken we vooral met 3 categorieën. Planten die graag wat droger staan, planten die graag water hebben en de categorie professionele potgrond. Hieronder wat extra uitleg:

  • Planten die graag wat droger staan zoals begonia’s; standaard potgrond met voeding, blauwe zak in onze kwekerij. Deze potgrond bevat hoogwaardige spoorelementen die voor een langdurige toestroom van de juiste voeding van uw planten zorgt.
  • Planten die graag wat vochtiger staan zoals geraniums, surfinia’s,…: kleipotgrond met voeding, rode zak in onze kwekerij. Deze potgrond bevat hoogwaardige spoorelementen die voor een langdurige toestroom van de juiste voeding van uw planten zorgt. Daarnaast bevat deze potgrond klei-elementen waardoor water beter wordt vastgehouden.
  • Als derde categorie potgrond kan je ook steeds kiezen voor onze eigen professionele formule. Deze formule is uitermate geschikt voor alle soorten eenjarige planten. Deze formule zit helemaal vol voedingsstoffen en spoorelementen die voor een extreem resultaat zorgt. Jaar na jaar keren onze klanten hiervoor terug omdat ze een duidelijk verschil in kwaliteit merken!

Naast de drie standaard potgronden hierboven beschikken wij ook over potgronden voor groenten, kuipplanten,…

Welke meststoffen kan ik het best geven aan mijn eenjarige planten?

Bij Plantenkwekerij Sint-Jansberg kunt u rekenen op onze jarenlange ervaring en expertise. U kunt bij ons de professionele formules aankopen die wij zelf ook gebruiken in steden en gemeentes. De formules zullen u een extreem bloei- en groeiresultaat geven. Dit in combinatie met onze eigen potgrond geeft ongeziene resultaten in particuliere tuinen.

Welke producten kan ik gebruiken om mijn planten tegen ziektes te beschermen?

Als consument kunt u sinds enkele jaren geen sproeistoffen meer aankopen met actieve stoffen om ziektes in eenjarige planten te bestrijden.

Door onze GREY-formule maandelijks op uw planten te vernevelen versterkt u uw planten en zorgt u ervoor dat ze minder ziektegevoelig zijn.

GREY is een natuurlijke formule die vrij te verkrijgen is bij Plantenkwekerij Sint-Jansberg.

Kan ik eenjarige planten laten overwinteren?

Normaal niet. Eenjarige planten in België hebben het heel erg moeilijk om de winter door te komen, echter krijgen wij jaar na jaar wel mooie verhalen en resultaten van klanten die hun planten bij ons hebben aangekocht en die ze hebben kunnen overwinteren…

Hoe kan u dit het best aanpakken? Overwinteren kan het best wanneer u uw eenjarige binnen haalt in een veranda waar het niet vriest of in een garage waar veel lichtinval is. In de winterperiode uw planten niet té vochtig houden, liever iets te droog dan te nat in de winter.

De eenjarige planten die ik zoek zijn niet beschikbaar in de webshop, wat nu?

Het zou kunnen dat enkele plantensoorten niet online beschikbaar zijn, indien u het product echt niet kan vinden mag u steeds contact met ons opnemen en kijken wij hoe we u verder kunnen helpen. Contacteren kan op info@plantenkwekerij-sintjansberg.be.

Ik ben eigenaar of medewerker van een tuincentrum, bedrijf of gemeente, kan ik ook bij u terecht?

Absoluut, wij kweken reeds voor diverse bedrijven, steden en gemeente in onze regio. Indien u interesse hebt kan u steeds mailen naar info@plantenkwekerij-sintjansberg.be.

Groenteplanten

Welke groenteplanten verkopen jullie?

Wij verkopen in het voorjaar meer dan 15 verschillende soorten groenteplanten. Gaande van tomaten tot paprika tot courgetten, komkommers, pepers, sla, kolen,…

Kan ik het hele jaar door groenteplanten aankopen?

Neen, vanwege kwaliteitsdoeleinde verkopen wij enkel groenteplanten rond de maanden April & Mei. Wanneer u rond deze periode groenten kweekt met onze aangeraden potgrond en voeding kan u ervan uitgaan dat u een zeer grote oogst zult genieten.

Hortensia

Welke soorten hortensia’s verkopen jullie?

Ons aanbod hortensia’s is zeer ruim, gaande van de meeste gekende soorten zoals Annabell tot zeer mooie, minder gekende soorten als Bobo, Libelle, …

Kan ik hortensia’s altijd planten?

Hortensia’s kan je normaal gezien heel het jaar rond planten. Het is echter wel afgeraden om ze te planten bij vorst of extreme hitte. Het beste is dus om ze in het voorjaar te planten en regelmatig water te geven, zo geniet je in de meeste gevallen in de zomer al van je eerste bloemen.

Wanneer moet ik mijn hortensia snoeien?

Je Hortensia kan je best snoeien na de bloei, voor hij de winter in gaat.

Kruiden

Welke kruiden bieden jullie aan?

Wij verkopen in het voorjaar meer dan 20 soorten kruiden. Gaande van de meeste gekende kruiden zoals Tijm, Rosemarijn, Salie,… tot zeer speciale soorten kruiden als Colakruid, Aarbeienkruid,…

Kan ik het hele jaar door kruiden aankopen?

Neen, vanwege kwaliteitsdoeleinde verkopen wij enkel kruiden rond de maanden April & Mei. Wanneer u rond deze periode kruiden kweekt met onze aangeraden potgrond en voeding kan u ervan uitgaan dat u een zeer grote oogst zult genieten.

Lavendel

Wat is lavendel voor een plant?

Lavendel is een vaste plant die afstamt van de dwergstruiken. Soorten van dit geslacht vindt men in veel tuinen omwille van de prachtige kleur en geur. Lavendel is naast een mooie plant ook functioneel gebruikt worden, denk maar aan olie, als kruid of om medische redenen.

Is lavendel altijd winterhard?

Neen, er zijn 2 hoofd categorieën bij lavendel waar u best op let. Zo zijn er de angustifolia’s, dit zijn de lavendelsoorten die matig tot zeer goed winterhard zijn en Belgische winters doorstaan. Daarnaast heb je de stoechas, de zogenaamde vlinderlavendel. Deze zijn slecht tot matig winterhard. In België overleven deze soorten dus maar zelden. Wel kan ervoor gezorgd worden dat ze netjes worden afgedekt waardoor de overlevingskansen stijgen.

Welke kleuren lavendel verkopen jullie?

Wij verkopen meer dan 45 soorten/kleuren lavendel. Dit wil dus ook zeggen 45 verschillende kleuren. Uiteraard lijken veel kleuren wel op elkaar. Er zijn 4 hoofdkleuren die steeds terugkomen bij Lavendel: Paars, Blauw, Roos & Wit. Hierin hebben wij dus verschillende tinten.

Hoeveel soorten lavendel kweken jullie?

Jaarlijks minstens 45 verschillende soorten en kleuren.

Moet lavendel gesnoeid worden?

Om het mooiste resultaat te krijgen en om lavendel jaren mooi te houden is dit absoluut aangeraden. Minstens 1x per jaar, als het even kan best 2x per jaar.

Wanneer kan ik het best mijn lavendel snoeien?

Men kan deze best snoeien voor de winter of in het vroege voorjaar. Een tweede (korte) snoei kan eventueel na de eerste bloei, waardoor een tweede bloei in hetzelfde jaar kan ontstaan.

Welke grond is het meest geschikt voor Lavendel?

Lavendel houdt van grondsoorten die het water goed doorlaten, Lavendel staat namelijk niet graag te nat…

Welke meststoffen zijn het meest geschikt voor lavendel?

Bij ons kunt u LILA verkrijgen, de perfecte meststof combinatie voor Lavendel. LILA zorgt voor een optimale voedingswaarde en extra spoorelementen. Hierdoor blijft uw plant gezond en wordt de kleur intenser.

Welk product kan ik het best gebruiken om mijn lavendel te beschermen tegen ziektes?

Als consument kunt u sinds enkele jaren geen sproeistoffen meer aankopen met actieve stoffen om ziektes in planten te bestrijden.

Door onze GREY-formule maandelijks op uw planten te vernevelen versterkt u uw planten en zorgt u ervoor dat ze minder ziektegevoelig zijn.

GREY is een natuurlijke formule die vrij te verkrijgen is bij Plantenkwekerij Sint-Jansberg.

De lavendel die ik zoek zijn niet beschikbaar of kan ik niet terugvinden op jullie webshop, wat nu?

Het zou kunnen dat enkele soorten niet online beschikbaar zijn, indien u het product echt niet kan vinden mag u steeds contact met ons opnemen en kijken wij hoe we u verder kunnen helpen. Contacteren kan op info@plantenkwekerij-sintjansberg.be.

Leveringen en afhalen

Hoeveel bedragen de leverkosten?

De leverkosten zijn verschillend per regio. Best neemt u vrijblijvend contact op met ons via info@plantenkwekerij-sintjansberg.be of berekent u zelf de verzendkosten door een bestelling te simuleren. Ons systeem berekent automatisch de verzendkosten.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Om ervoor te zorgen dat uw bestelling in goede staat en tijdig wordt geleverd, verzorgen wij helemaal zelf de levering van uw bestellingen.

Hoe lang moet ik wachten op de levering van mijn bestelling?

Een standaard verzending duurt normaal gezien 2 tot 5 werkdagen. Wanneer wij ons in ons hoogseizoen bevinden kan dit echter uitlopen tot maximaal 10 werkdagen. Wij doen uiteraard ons uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Kan ik mijn bestelling ook komen afhalen?

Uiteraard kan er ook gekozen worden om bestellingen af te halen op ons plantencentrum. Dit kan al na 2 werkdagen (1 dag verwerking van uw bestelling & 1 dag klaarmaken van uw bestelling). Afhalen is uiteraard gratis.

Ik kan niet thuis zijn op de dag dat mijn bestelling geleverd wordt, wat nu?

Niet thuis wanneer wij bij u komen leveren? Geen enkel probleem! Wij vragen u dan wel een blad op te hangen met een locatie waar we u planten mogen neerzetten, wij zorgen er dan voor dat we uw bestelling op een veilige en beschutte plaats neerzetten zodat wanneer u thuis komt u direct kunt beginnen met planten!

Ik heb mijn bestelling ontvangen maar er is iets mis met mijn bestelling, wat nu?

Dat vinden we jammer en is uiteraard niet met opzet gebeurt. We gaan er alles aan doen om ons foutje recht te zetten. Gelieve ons zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat er is mis gegaan met uw bestelling, dit kan vaak het best met een foto. Dit kan u steeds doorsturen naar info@plantenkwekerij-sintjansberg.be. Wij gaan u zo snel en zo correct mogelijk een antwoord geven op uw probleem.

Meer weten?

Ik wil graag nog wat extra info over jullie plantenkwekerij, kan dat?

Nog meer informatie over onze kwekerij kan u terugvinden op: https://www.plantenkwekerij-sintjansberg.be/home

Ik wil graag nog wat extra info over jullie zorghoeve, kan dat?

Extra informatie over onze zorghoeve kan u terugvinden op:
http://www.zorghoeve-sintjansberg.be/home

Online bestellen

Hoe kan ik een account aanmaken?

Een account aanmaken kan perfect tijdens het bestellen van uw planten. Nadat u éénmalig een account hebt aangemaakt kan u dit telkens opnieuw gebruiken bij het plaatsen van uw bestellingen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Wanneer u uw wachtwoord bent vergeten kan u bij het inloggen onder het balkje klikken op: “paswoord vergeten?”. Volg deze stappen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Moet ik een account hebben om een bestelling te kunnen plaatsen?

Neen, een account is niet verplicht, maar wel heel erg handig! Door een account aan te maken kan u uw bestellingen steeds terug herbekijken en uw bestellingen volgen.

Hoe kan ik mijn account aanpassen?

Wanneer u bent ingelogd, kan u kiezen voor “mijn account”. Op deze pagina kunt u gegevens aanpassen.

Kan ik mijn order nog veranderen?

Indien u merkt dat er iets verkeerd is of ontbreekt aan uw bestelling kan u steeds contact met ons opnemen via info@plantenkwekerij-sintjansberg.be

Het product dat ik wens te bestellen is niet voorradig, wat nu?

Indien het gaat om eenjarige; deze zijn enkel beschikbaar rond Maart, April, Mei & Juni. De periode hiervoor en erna zullen deze producten niet voorradig zijn omdat de beste periode voor het planten van deze planten dan voorbij is. Wanneer ze niet voorradig zijn in de periode Maart, April, Mei & Juni zijn deze hoogstwaarschijnlijk uitverkocht online. Online uitverkocht wil NIET zeggen dat ze in ons plantencentrum uitverkocht zijn, de voorraad in het plantencentrum bedraagt steeds meer dan de voorraad online.

Indien het gaat om vaste planten; Wanneer er planten tijdelijk niet leverbaar zijn kan dit zijn omwille van een tekort (uitverkocht) of om het feit dat het niet de periode is om deze planten in te planten. Wij staan voor een hoge kwaliteit en daar hoort ook het juiste advies bij. Wij verkopen enkel planten die op het moment geschikt zijn om te verkopen/in te planten.

Siergrassen

Welke siergrassen bieden jullie aan?

Als liefhebbers van grassen bieden wij meer dan 45 verschillende soorten grassen aan. Gaande van grassen voor aan de vijver tot grasjes die graag droger staan. Een aantal bekende soorten: Stipa Ponytails, Pennisetum Hameln, Pennisetum Little Bunny, Miscanthus, Bloedgras,…

Kan ik siergrassen het hele jaar planten?

Siergrassen kan je in principe heel het jaar door planten, enkel bij vorst of extreme hitte is dit zeer af te raden… Het beste plant u uw grassen in het voorjaar nadat de vorst voorbij is, hierdoor hebben ze waarschijnlijk in de eerste zomer al bloemen, pluimen of…

Wanneer snoei ik het best mijn siergrassen?

Siergrassen kan men op diverse momenten snoeien. Het best doe je dit na de bloei of in het vroege voorjaar. Indien een bepaald soort gras een eigen manier van snoeien nodig heeft, staat dit online op onze webshop bij het gras.

Vaste planten

Wat zijn vaste planten?

Vaste planten zijn, zoals de naam het al doet vermoeden, planten die meerjarig zijn mits goede verzorging en degelijk onderhoud. Een vaste plant heeft als functie u tuin meerdere jaren te doen stralen.

Over welke vaste planten beschikken jullie op de kwekerij?

Wij beschikken voornamelijk over enorm veel soorten Lavendel, Grassen, bodembedekkers en struikjes.

Wanneer kan ik het beste vaste planten aankopen en inplanten?

Vaste planten, behalve planten met blote wortel, kunnen in principe het hele jaar door worden aangeplant. Echter worden periodes met vriezen en extreme hitte ten stelligste afgeraden. Wanneer u planten in deze periode wilt aanplanten is de kans groot dat ze door kou of extreme hitte snel sterven.

Hoe lang bloeien vaste planten?

De bloei van vaste planten hangt van plant tot plant af, om de juiste bloeiperiode te kennen kijkt u best bij de details op onze webshop om te zien wanneer deze planten in bloei staan.

Hoe verzorg ik best mijn vaste planten

Iedere plant heeft een andere zorg nodig, zo kan de grondsoort, standplaats en snoeiperiode verschillen. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuzes maakt kijkt u best bij het plantdetail op onze webshop om zeker te zijn dat u de plant de optimale verzorging aanbiedt.

Welke vaste planten moeten gesnoeid worden?

De meeste vaste planten dienen wel een gesnoeid te worden, om de juist snoeihoeveelheid en periode te kennen kijkt u best op onze webshop bij het plantendetail om er zeker van te zijn dat u goed snoeit.

Wanneer kan ik best mijn vaste planten snoeien?

De meeste snoeiperiodes liggen rond de periode voor nieuwjaar (voor de vorst) en in het vroege voorjaar. Om de juiste snoeiperiode te kennen kijkt u best bij het plantendetail zodat u op de juist moment snoeit.

Waar moet ik zeker op letten als ik mijn vaste planten ga aanplanten?

Best let u op de standplaats en grondsoort waar u de planten wilt plaatsen.

Welke potgrond is het meest geschikt voor het aanplanten van mijn vaste planten?

De meeste planten kunnen in zowat alle grondsoorten, echter heeft iedere plant wel een beetje zijn voorkeur. U kunt de voorkeur terugvinden bij de plantenfiche online of indien u twijfelt kan u steeds mailen naar: info@plantenkwekerij-sintjansberg.be.

Welke meststoffen kan ik het best geven aan mijn vaste planten?

U kan uw vaste planten het best onze RODE voedingsstoffen meegeven bij het watergeven, zo genieten ze van gevarieerde voedingsstoffen en spoorelementen voor optimale groei en bloei.

Welke producten kan ik gebruiken om mijn vaste planten tegen ziektes te beschermen?

Als consument kunt u sinds enkele jaren geen sproeistoffen meer aankopen met actieve stoffen om ziektes in eenjarige planten te bestrijden.

Door onze GREY-formule maandelijks op uw planten te vernevelen versterkt u uw planten en zorgt u ervoor dat ze minder ziektegevoelig zijn.

GREY is een natuurlijke formule die vrij te verkrijgen is bij Plantenkwekerij Sint-Jansberg.

Overwinteren alle vaste planten zonder problemen?

Neen, niet alle vaste planten overwinteren zonder problemen. Daarom hebben we bij alle vaste planten de winterhardheid erbij geschreven. Indien de winterhardheid zwak tot matig is, is het aan te raden om bij hard vriesweer de planten af te dekken of eventueel even binnen te zetten in de garage of veranda.

De vaste planten die ik zoek zijn niet beschikbaar of kan ik niet terugvinden op jullie webshop, wat nu?

Het zou kunnen dat enkele plantensoorten niet online beschikbaar zijn, indien u het product echt niet kan vinden mag u steeds contact met ons opnemen en kijken wij hoe we u verder kunnen helpen. Contacteren kan op info@plantenkwekerij-sintjansberg.be.

Ik ben eigenaar of medewerker van een tuincentrum, bedrijf of gemeente, kan ik ook bij u terecht?

Absoluut, wij kweken reeds voor diverse bedrijven, steden en gemeente in onze regio. Indien u interesse hebt kan u steeds mailen naar info@plantenkwekerij-sintjansberg.be.

Voeding en potgrond

Welke voeding bieden jullie aan?

Wij bieden zowel standaardvoeding aan voor planten en bloeiende planten als onze eigen professionele mengsels. Met onze eigen professionele mengsels gebruikt u thuis precies hetzelfde product als de professionele kwekers. Hierdoor zijn gezonde en mooie planten gegarandeerd bij een correct gebruik!

Waarop moet ik letten bij het aankopen van de juiste voeding?

Wanneer u voor het eerst plantvoeding koopt is het aangeraden naar ons plantencentrum te komen, wij kunnen u dan voor de eerste keer een duidelijke uitleg geven welke voedingsstoffen er goed zijn voor u planten en hoe u ze best gebruikt.

Welke potgronden bieden jullie aan?

Wij bieden 5 verschillende soorten potgrond aan. Standaard potgrond, kleipotgrond, grond voor groenteplanten, tuinturf en ons eigen professionele mengsel. Net zoals bij de voeding kunt u bij ons professionele potgrond bekomen waardoor u bloemen en planten nog gezonder en mooier worden… Onze eigen potgrond bevat namelijk beter en meer afgestemde voedingsstoffen als de normale potgronden.

Waarop moet ik letten bij het aankopen van de juiste potgrond?

Iedere plant heeft graag een eigen soort grond. In onze webshop kunt u perfect zien in welke grond de plant graag staat. Echter kan potgrond u ook helpen bij het dagelijkse onderhoud van uw planten. Denk maar aan kleipotgrond dat het water beter vasthoudt… Indien u dan een dagje vergeet water te geven heeft de grond nog genoeg reserve van de vorige dag om de plant toch nog van water te voorzien…

Hoe weet ik welke potgrond ik voor welke planten nodig heb?

Dit kan u zien in onze webshop. Twijfelt u toch nog? Kom gerust langs om een woordje uitleg te vragen, wij helpen u graag verder!

Pin It on Pinterest

Share This